Όταν αγοράζετε εσωτερική πόρτα που προορίζεται για μη οικιακά κτίρια, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε πυρασφαλή πόρτες, αυτός ο ορισμός περιλαμβάνει πλέον διαμερίσματα και διαμερίσματα. Επίσης σε οικιακά κτίρια με έναν τρίτο όροφο ή περισσότερο ή σε ένα δεύτερο όροφο μεγαλύτερο από 45 μέτρα.

Οι πυροστεγείς θύρες είναι μια παθητική μορφή πυροπροστασίας, είναι απαραίτητες για την παύση της εξάπλωσης πυρκαγιάς σε ένα κτίριο και ως εκ τούτου συμβάλλουν στη διακοπή της απώλειας ζωής. Υπήρξαν 491 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2006 από πυρκαγιά σε κτίρια. Επομένως, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν οι σωστές εσωτερικές πόρτες και να τοποθετηθούν σωστά. ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αυτές οι θύρες χωρίζουν μια διαμπερή κατασκευή ώστε να αποφευχθεί η διάδοση πυρκαγιάς μέχρι την καθορισμένη χρονική διάρκεια (FD 30 ανθεκτική για 30 λεπτά). Πρέπει επίσης να επιτρέπουν στους ανθρώπους να περνούν εύκολα μέσω αυτών για να ξεφύγουν από τη φωτιά. Η ελάχιστη βαθμολογία είναι πλέον FD30 ακόμα και αν είχε προηγουμένως καθοριστεί το FD 20.

Οι κανονισμοί που καλύπτουν αυτούς τους τύπους θυρών μπορούν να βρεθούν στην “Απαιτήσεις Κανονισμού Κτιρίων – Εγκεκριμένο Έντυπο Β-Μέρος Β” από το 2007 τα διαμερίσματα θεωρούνται πλέον μη οικιακά κτίρια.

Όλες οι πυροσβεστικές πόρτες έχουν διαβάθμιση, αυτή η πιστοποίηση πιστοποιεί ότι οι πόρτες συμμορφώνονται με το BS 476 μέρος 22 ή με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση BS EN 1634. Οι πόρτες δοκιμάζονται ως πλήρης μονάδα, περιλαμβάνει το πλαίσιο και τις σφραγίδες (εξόγκωμα σφραγίδων εξηγείται παρακάτω) και την επίπλωση.

Παρόλο που η πόρτα πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί, η εγκατάσταση της πόρτας είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία της. Κάθε πόρτα έρχεται με ένα σύνολο οδηγιών τοποθέτησης, αυτές οι οδηγίες θα πρέπει να ακολουθούνται από τον εγκαταστάτη σωστά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση της πόρτας πυρκαγιάς.

Γιατί και τι είναι οι διογκωτικές φώκιες. Για να λειτουργήσει πραγματικά μια πόρτα, πρέπει να υπάρχει ένα κενό στο φύλλο της πόρτας, αυτό το χάσμα πρέπει να ασφαλιστεί από τη φωτιά, εδώ μπαίνουν οι διογκωτικές σφραγίδες όταν εφαρμόζεται θερμότητα στις σφραγίδες, όπως σε μια φωτιά, να επεκταθεί για να γεμίσει το κενό και επομένως να σφραγίσει την πόρτα για να σταματήσει η εξάπλωση της φωτιάς και η εξάπλωση του καπνού.

Αν και οι πυροστεγείς πόρτες μπορούν να έρθουν με γυαλί, και μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να έχουν γυαλί μέσα στην πόρτα, το φύλλο μιας πόρτας πυρκαγιάς δεν μπορεί να τροποποιηθεί μετά την κατασκευή. Η ποσότητα κοπής στην πόρτα, έτσι ώστε να ταιριάζει σωστά, θα καθοριστεί στην οδηγία εγκατάστασης που συνοδεύει την πόρτα της φωτιάς. Αυτά τα όρια ανοχής δεν πρέπει να υπερβαίνονται